Aaltense Orkest Vereniging zoekt oud-leden voor jubileumconcert

Dit jaar viert de Aaltense Orkest Verening (AOV) haar honderdjarig bestaan en dat wordt uitgebreid gevierd met een mooi jubileumconcert op 6 april in De Hofnar in Aalten. Een vereniging met zo’n respectabele leeftijd heeft natuurlijk ook veel oud-leden, en daarom nodigt het bestuur van AOV alle oud-leden uit, om dit gezamenlijk met een jubileumconcert te vieren.

Voorzitter Bert Hinkamp en Lientje ten Brinke van de jubileumcommissie, beiden al decennialang lid van AOV, vertellen over alle activiteiten die dit jaar plaatsvinden in het kader van het jubileum. “We starten met ons Jubileumconcert op zaterdagavond 6 april in De Hofnar. Dat willen we graag met zoveel mogelijk mensen doen en wanneer je een vereniging hebt die honderd jaar bestaat, moeten er nog veel oud-leden te vinden zijn die het leuk vinden om mee te spelen. Tenslotte hebben zij ook hun steentje bijgedragen aan het succes van de vereniging”, weet Hinkamp. “De AOV is oorspronkelijk in 1919 opgericht als symphonie orkest, en in 1936 werd het harmonie orkest ‘Sempre Con Zelo’ dat in 1901 was opgericht, samengevoegd met het AOV. Daarna ging de vereniging in 1953 verder als harmonie orkest, dat in de loop der jaren is uitgebreid met een jeugdorkest en slagwerkgroep. Het zou geweldig zijn wanneer zich veel oud-leden zouden aanmelden voor het concert; dat kan tot eind februari. We hebben twee zondagen gereserveerd voor een gezamenlijke repetitie.”

Play-Inns
“Maar dat is nog niet alles”, gaat Lientje ten Brinke verder. “Op 15 juni en op 29 juni houden we samen met Fanfareorkest Advendo Lintelo, die dit jaar ook honderd jaar bestaat, een Play-Inn. Hiervoor worden alle muziekverenigingen in de gemeente Aalten uitgenodigd om samen te musiceren. Op 15 juni zal dat voor de volwassen leden zijn in De Hofnar. Dirigent Joop Boerstoel uit Vorden, zal ‘s middags de repetitie en het aansluitende concert leiden. Dat wordt een mooie happening; veel muzikanten uit de gemeente Aalten kennen elkaar al en dan is samen repeteren en concerteren natuurlijk ook heel gezellig. Hetzelfde gaat gebeuren op 29 juni, maar dan een Play-Inn voor de jeugd. Daarvoor hebben we dirigent Ivo Kouwenhoven kunnen arrangeren. Hij is componist en dirigent, speciaal gericht op jeugdorkesten. Dat wordt natuurlijk ook een heel leuke middag met aansluitend een mooi concert in het Kulturhus Lintelo.”

Hinkamp vult aan: “Op 22 juni geeft AOV samen met Advendo een slagwerkconcert. We zijn bezig met een hele mooie en verrassende locatie dus ik wil er nu nog niets over verklappen.
Ons jubileum sluiten we af op 2 november met een Maestroconcert in De Hofnar. Daarvoor zijn we in gesprek met enkele ‘bekende’ mensen in de gemeente Aalten, die willen meedoen. Dit moeten we nog verder uitwerken, maar het wordt een ludieke avond met een echte jury, net zoals bij het programma Maestro op televisie. Ook na honderd jaar zijn we nog een hele actieve vereniging met een zeer kundige en jonge dirigent, Gerd Wensink uit Eerbeek. We kijken uit naar een mooi muzikaal jaar dat we met zoveel mogelijk mensen willen beleven en vieren. Ik hoop dat veel oud-leden zich aanmelden voor het jubileumconcert. Aanmelden kan tot eind februari via info@aovaalten.nl.”

via Mediapartner Aaltens Nieuws

Lientje ten Brinke en voorzitter Bert Hinkamp. Foto: Iris Jansen