2 verdachten aangehouden bij heterdaadje in Aalten.

Zaterdagavond 12 april 2019, rond 19.04 uur werd melding gedaan van twee verdachte personen die in Aalten zouden lopen op de Haartsestraat. Twee personen liepen heen en weer, keken achterom en keken woningen in. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse gegaan, maar troffen ze nog niet aan.

Later werd melding gedaan van twee verdachte figuren die op de Molenkamp liepen. Er was zojuist een e-bike ontvreemd achter uit een tuin.
Een getuige had gezien dat ze in een witte Ford Transit waren gaan zitten. In de omgeving werd deze niet aangetroffen.

Een derde melder maakte ook melding van twee verdachte personen bij een geparkeerde een witte bus. Deze zou geparkeerd staan aan de Ludgerstraat.
Agenten zagen twee verdachte personen lopen. Beide verdachte personen renden weg. Één bleef even later staan, maar de ander hield vol. De agenten hebben op de Polstraat de 2e verdachte aan kunnen houden.

Bij fouillering werd een sleutel aangetroffen. Deze bleek te passen op een “koud” gezette e-bike aan de Admiraal de Ruyterstraat.
Later kwam er nog een getuige bij die aangaf dat ze ook bij een camper gezien waren. Het bleek dat ze deze ook geprobeerd hebben om te ontvreemden.