AALTEN – Huurdersvereniging ’t Walfort heeft sinds juni dit jaar een nieuw bestuur.

AALTEN – Huurdersvereniging ’t Walfort heeft sinds juni dit jaar een nieuw bestuur. De huurdersvereniging komt op voor de belangen van huurders van De Woonplaats in Aalten en Bredevoort. Zij staan voor mensen klaar bij klachten en geen gehoor van De Woonplaats. Daarnaast zijn zij aanwezig bij overleggen over (nieuwe) huurwoningen.

Samen met Ina Prinsen, Ben ter Haar en Jan Pennings bestuurt Diana Winkelhorst huurdersvereniging ’t Walfort sinds juni dit jaar. Dat doen ze op vrijwillige basis. Winkelhorst vertelt: “Het oude bestuur wilde ermee stoppen en kon maar geen nieuwe voorzitter vinden. Ik deed altijd al wat klusjes voor de vereniging en heb me toen uiteindelijk gemeld als nieuwe voorzitter.”

Wanneer men lid is van huurdersvereniging ’t Walfort, kan men bij een klacht of probleem bij de vereniging terecht wanneer men er met de Woonplaats niet uitkomt. Winkelhorst: “Mensen moeten wel de klacht eerst voorgelegd hebben bij De Woonplaats zelf. Maar komen ze er niet uit, dan kunnen ze bij ons terecht. Wij staan tussen de huurder en De Woonplaats in.”
Ook ondersteunt huurdersvereniging ’t Walfort de bewonerscommissies van flats. “We ondersteunen hen met een financiële bijdrage. Eigenlijk zouden we nog veel meer willen doen, maar daarvoor hebben we eerst wat meer vrijwilligers nodig.”

Ondanks dat ze nu met vier man sterk staan, is het bestuur dus nog op zoek naar meer mankracht. Winkelhorst: “We willen graag nog minimaal twee mensen aan ons team toevoegen. Het zou fijn zijn als we iemand vinden die bouwtechnisch onderlegd is en ook iemand die elektrotechnisch onderlegd is. Dat zou voor ons prettig zijn.” Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met de huurdersvereniging.

Dat je zelf geen huurder hoeft te zijn om mensen goed te kunnen helpen bewijst Winkelhorst. “Ik ga altijd fanatiek voor de huurders aan de slag. Dat is voor mij ook wat het leuk maakt. Het contact met de mensen en het bezig zijn met iets nuttigs.” Prinsen sluit zich daarbij aan: “Dat sociale aspect maakt het voor mij ook leuk om te doen.”

De huurdersvereniging houdt elke eerste dinsdag van de maand van 19:00 tot 20:00 uur inloopspreekuur aan de Prinsenstraat, maar is altijd te bereiken via telefoon of mail.

📷 & ⌨️Kristel te Bokkel
💴 Aalten Vooruit