Achterhoekse folkband Lads ’n Lassies met eigen theaterconcert in Amphion.

Achterhoekse folkband Lads ’n Lassies met eigen theaterconcert in Amphion.

De Achterhoekse folkband Lads ‘n Lassies won in 2018 de publieksprijs tijdens de finale van Amphion Open en won daarmee een demo opname bij Silvox Studio in Silvolde. Deze samenwerking bleek zo goed te bevallen, dat er een samenwerking tussen de band en de studio ontstond en de band onder het label Silvox Records haar debuutalbum `Good Folk!` opnam, een album vol bekende folk traditionals en modern folk songs.

De winst van Amphion Open bracht de band echter niet alleen een debuutalbum;
Vele optredens volgden en de band wist daardoor ook de harten van het publiek elders in de regio- en zelfs bij onze Oosterburen te veroveren.
Ook dook de band meerdere malen de regionale theaters in met het gelijknamige theaterconcert ‘Good Folk!’.

Een theaterconcert bij Schouwburg Amphion, onlangs wederom uitgeroepen als het beste theater van Nederland, mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Op vrijdag 7 februari zal de band daarom met hun theaterconcert neerstrijken in de Gelderlanderzaal van Schouwburg Amphion, waar zij een heus Iers folk feest gaan bouwen en het publiek ook zeker zal gaan raken.
De band neemt het publiek tijdens het theaterconcert mee op een rondreis door de Ierse folkmuziek in de O’Donoghue’s Pub in Dublin, waar in de zestiger jaren de Dubliners hun eerste optredens verzorgden.

In deze gezellige-, ongedwongen theatrale pub-setting brengt de band samen met doedelzakspeelster Annemieke van Doesburg bekende Ierse traditionele folksongs (bekend van o.a. The Dubliners) en modern folk (bekend van o.a. Flogging Molly en Mumford & Sons) in een meerstemmig Lads ’n Lassies jasje.

De diverse ballads en up-tempo folknummers worden tijdens het theaterconcert ingeleid door veelal (humoristische) anekdotes. Echter weet de band ook de gevoelige snaar bij het publiek te raken en komen er zware onderwerpen aan bod, zoals verhalen over ‘The Troubles’, de roerige tijden van het etnisch-nationalistische conflict in Noord-Ierland tussen de jaren 1960 en 1998, die op hun beurt weer ondersteund worden door diverse beelden.

De band kan niet wachten om in Schouwburg Amphion neer te strijken en ziet uit naar deze thuiswedstrijd. Wilt u erbij zijn? De laatste beschikbare kaarten voor het theaterconcert zijn te koop via de kassa en website van Schouwburg Amphion. Nieuws

📃 Lads ’n Lassies
🚩 Schouwburg Amphion