Boekenwinkel ’t Snuffel sluit voorgoed de deur.

Boekenwinkel ’t Snuffel sluit voorgoed de deur.

Men heeft tot vrijdag 7 februari om nog een laatste keer te snuffelen in de winkel. Dan sluit de winkel definitief. Zaterdag 8 februari wordt de winkel ontruimd.

De winkel wordt omgebouwd tot speelruimte waar eigenaresse Lidy op maandag 9 maart als gastouder verder gaat. ’t Snuffel bedankt alle klanten voor hun bezoek door de jaren heen.

Ongeveer 35 jaar geleden beginnen Hans en Lidy Scholt een zaak in diervoeders aan de Bredevoortse Landstraat. Een winkel waar het voer wordt afgewogen en verpakt wordt in papieren zakken. Ook kan men er accessoires kopen zoals hondenmanden en vogelkooien.

In 1988 verhuist de winkel naar de Gasthuisstraat. Er komt een kleine hoek bij met drogisterijartikelen. Maar wegens de kleine ruimte kan het assortiment niet ver genoeg uitbreiden om te passen bij de vraag van de klant.

De winkel wordt gesloten en de ruimte verhuurd. Na elkaar kwamen er twee boekhandelaren in. Wanneer de tweede boekhandelaar verhuist naar ‘Boek op het Zand’ begint het bij Hans en zijn broer Bennie te kriebelen. Ze beginnen zelf een boekwinkel, en deze noemen ze ’t Snuffel, net als hun dierenwinkel. Na het overlijden van Hans blijft de winkel bestaan. Dagelijks komen er mensen naar de winkel om tussen de boeken en platen te snuffelen. Maar boeken en platen zijn niks voor Lidy. Daarom sluit ze de winkel met gemengde gevoelens.

De winkel wordt binnenkort gebruikt als speelruimte voor kinderen. nieuws

📰 Aalten Vooruit
📸 PR