College en ambtenaren in Topteam 0315 Vrijdagavond klokslag 19.

College en ambtenaren in Topteam 0315

Vrijdagavond klokslag 19.00 uur verschenen 14 teams in het Kulturhus Dinxperlo om mee te doen aan de DinXperiencequiz.

Een uitgebreide test van kennis, vaardigheden, creativiteit, snelheid en sportiviteit. Eén bijzonder team: Topteam 0315. Dit team bestond uit maar liefst drie wethouders (van ‘buiten’ Dinxperlo) en vijf gemeentelijke medewerkers met roots in Dinxperlo.

Volgens de wethouders was dit werkelijk een ‘topteam’. “We hadden alles in huis”, volgens wethouder Ted Kok, “spelletjesmensen, muziekkenners, sportievelingen, creatievelingen. En soms riepen we hulp van het “thuisfront in.”.

“Omdat we niet wisten, wat ons te wachten stond, hadden we warme kleren aan, regenpakken en een ‘overlevingspakket’ met touw, messen, zaklampen enzovoorts. Dat kon allemaal in de rugzak blijven want we zaten de hele avond aan tafel bij Monique en Eddie”, alsdus een zichtbaar trotse wethouder Joop Wikkerink.

Hans te Lindert, die na afloop alle antwoorden wilde controleren: “In het begin denk je ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, maar het duurde nog geen moment of de andrealine begon te stromen, een race tegen de klok, organisatie stond, het werd een soepele machine, wat een teamspirit. Het zweet stond ons veur de kop.”

Van 19.00 tot exact 23.15 werkten de teams op verschillende locaties aan de tien categorieën opdrachten. Het gemeentelijk Topteam in koor: “Wat was dit goed georganiseerd en leuk om te doen; Eddy en Monique bedankt voor de gastvrijheid.”

Er werd nog een mooi staatsieportret gemaakt en hoe later het werd, hoe groter het optimisme dat het team zou gaan strijken met een mooie prijs. Maar ook voor dit team stond de lol voorop: meedoen was belangrijker dan winnen.

Voor het college paste dit in hun thema: daadkrachtig, duurzaam en dichtbij. nieuws

📰 Aalten Vooruit
📸 PR