De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lochem is maandagavond 7 januari heel druk bezocht.

Inwoners, ondernemers, raadsleden en bestuurders blikten met elkaar terug op een bewogen jaar. Met verkiezingen, een formatie, een nieuw college en nieuwe plannen.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve toonde een video waarin te zien was hoe de college op tour ging door de samenleving. “Hier hebben we mooie dingen gezien en veel geleerd. Zo heb ik in mijn oren geknoopt dat kleine problemen vragen om kleine oplossingen”, vertelt Van ’t Erve. “En wat ik vooral gemerkt heb is dat we het naoberschap moeten blijven koesteren. Zo geloof ik in politiek noaberschap. Je kunt ook in de buurt wel eens flinke ruzie hebben over iets. Maar je woont wel naast elkaar en morgen heb je elkaar misschien weer nodig.”

Samenleving
Van ’t Erve ging verder in op het noaberschap in de samenleving. “Daar mogen we wel eens wat meer zeggen wat we voelen en wat we meemaken. Als er echt verdriet en leed is in de buurt, dan is het fijn dat er mensen om je heen zijn die ruimte voor je maken. Veiligheid creëren en een schouder bieden, in plaats van een smartphone. Noaberschap stelt ons in staat om hele mooie dingen te doen.

Doen
De collegetour heeft een ambitieus programma opgeleverd. Van ’t Erve benoemde dat er medewerkers bij zijn gekomen. Onze ambities vragen aan de ene kant om goede dienstverlening en aan de andere kant om vernieuwing. “Beide zijn nodig”.

Nieuw loket
Tijdens de nieuwjaarsreceptie droeg onze gemeenteschrijver A.L Snijders op zijn mooie en markante wijze een zeer kort verhaal voor. Ook was er de nodige aandacht voor ’t Baken. Het nieuwe loket voor zorg, werk en inkomen dat per 2 januari geopend is.