Echtpaar Jan en Riek Schokkin 65 jaar getrouwd.

Echtpaar Jan en Riek Schokkin 65 jaar getrouwd.

Maandagmorgen 11 mei 2020 was er, ondanks het coronavirus, een feestje voor het 65-jarig echtpaar Jan en Riek Schokkin bij Beth San in Aalten. Alles natuurlijk op gepaste afstand.
Familie was aanwezig en draaiorgel muziek zorgde ervoor dat het toch een bijzondere dag werd voor het bruidspaar. Burgemeester Anton Stapelkamp feliciteerde het bruidspaar op gepaste afstand en deed zijn gelukwens vergezeld gaan met een bos bloemen voor het briljanten echtpaar.
.
Jan Schokkin werd in 1930 geboren aan de Nijhofsweg als vierde kind in de rij van zes. Hij mocht van zijn ouders de Landbouwschool in Bredevoort bezoeken zodat hij het boerenbedrijf van zijn ouders kon voortzetten. Riek Schokkin-Rutgers werd in 1932 geboren in Varsseveld aan het Rademakersbroek om precies te zijn. Zij was het zevende kind in de rij van dertien.
Zoals dat vroeger ging, moest je op jonge leeftijd al werken. Ze kwam bij dierenarts Vaags in de huishouding.

Toen Jan begin jaren ’50 een keer medicijnen bij de dierenarts moest halen, zag hij haar en kregen ze kennis aan elkaar. In 1954 zijn ze verloofd en op 11 mei 1955 trouwden ze. Riek verhuisde naar de Nijhofsweg, waar ze samen met Jan en haar schoonouders de boerderij runde. Er werden drie kinderen geboren. Omdat de oudste zoon ook bij het bedrijf kwam, werd er een huis naast de boerderij gebouwd.
In 1980 zijn ze hier naar verhuisd. Dit had ook als voordeel dat er in de boerderij meer vee gestald kon worden. Bijna 40 jaar hebben ze hier gewoond. In deze jaren werd de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Nieuws

📃 Leo van der Linde