Elena Kock start als talentverbinder.

Elena Kock start als talentverbinder.

Per december is de gemeente Aalten een tweede talentverbinder rijker. Elena Kock gaat naast Richard Jongetjes, de huidige talentverbinder, deze functie vervullen. Samen onderzoeken zij de behoeftes van de inwoners en gaan op zoek naar verbindingen om het huidige beweeg- en cultuuraanbod binnen de gemeente Aalten nog verder uit te breiden en te vernieuwen. De gemeente Aalten is volop in beweging en dat is op verschillende terreinen te zien. Het sport en cultuuraanbod wordt steeds groter, innovatiever en de weg naar diverse activiteiten en verenigingen wordt door de inwoners steeds beter gevonden.

Elena Kock (30) afkomstig uit Doetinchem is een enthousiaste, betrokken en gedreven bruggenbouwer, die vol energie initiatieven bij elkaar gaat brengen. Met haar passie voor sport en gezondheid zal zij zich voornamelijk gaan richten op het sport, beweeg- en verenigingsleven.

Mensen kunnen haar kennen door haar rol als assistent trainer bij het G-voetbalteam van de Graafschap. Elena is bij diverse werkgevers binnen de gezondheidszorg werkzaam geweest. Siza was haar laatste werkgever waar zij de functie als bewegingsagoog bekleedde. Zij heeft mede bijgedragen aan het ontwikkelen van een nieuw beweegconcept en diverse projecten geleid binnen bewegen en participatie.

Sport, bewegen én cultuur is goed voor mensen. Het is gezond, geeft energie, mensen ontmoeten elkaar en is bovendien leuk. De gemeente Aalten wil graag dat nog meer inwoners kunnen meedoen en genieten van sport, bewegen en cultuur. De uitdaging ligt in het realiseren en behouden van een gevarieerd aanbod. En het zichtbaar en toegankelijk maken van het aanbod. Er zijn goede accommodaties, veel verenigingen en mooie beweegaanleidingen in de woonomgeving en het buitengebied.

Maar het maken van de juiste combinaties tussen de sport- en beweegvraag van de inwoners, en het beschikbare aanbod vraagt afstemming, onderhoud en flexibiliteit. Om dit goed te kunnen uitvoeren is regelmatig contact tussen verenigingen, organisaties, onderwijs en de doelgroepen noodzakelijk. Dit doet de gemeente in samenwerking met veel partners vanuit het plan Talent. Het initiatief komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Aalten, Estinea, zorgcombinatie Marga Klompé en Figulus Welzijn.

De komende periode zal Elena kennis gaan maken en haar gezicht laten zien binnen Dinxperlo en Aalten.
nieuws

Ze is te bereikbaar via Elena@talentverbinder.nl

📃 Talentverbinder-Aalten
📸 PR