Elles en Peter volgen Tonny en Arjan op bij LEF.

Elles en Peter volgen Tonny en Arjan op bij LEF.

Toen Tonny en Arjan van LEF aangaven dat ze gingen stoppen en op zoek waren naar een opvolger, kwamen Elles Houthuijzen en Peter Masselink direct in actie. Ze toonden ‘lef’, namen contact op en inmiddels hebben ze hun eerste week als nieuwe uitbaters van LEF achter de rug.

Het jonge koppel van 24 en 25 jaar oud is al vijf en een half jaar een stel en. Ze wonen al een geruime tijd samen in Doetinchem. Daar waren ze geregeld aan dagdromen dat ze ook ooit wel iets voor zichzelf zouden willen beginnen op horecagebied en ze hadden voorzichtig al wel plannen voor de toekomst. Elles: “We bedachten wel eens leuke gerechten die we dan op de kaart zouden zetten en bedachten er namen voor. En ik riep toen ook, als LEF ooit vrij komt, dan wil ik daar voor gaan. Ik heb voorheen al in het pand gewerkt bij ‘Sas en zo’ en later ook bij LEF, bij Tonny en Arjan.” Daar had ze het erg naar haar zin en zag de beide heren meer als collega als dat ze hen als baas zag. Peter: “Natuurlijk zat ik daar dan regelmatig aan de bar als Elles aan het werk was. We hebben het nooit naar hen uitgesproken dat we wel interesse hadden en ze moesten ook enorm lachen toen we contact opnamen en aangaven dat we graag over de overname in gesprek wilden. En zo zaten we er samen te onderhandelen en het voelde goed.”

Elles had voorheen een fulltime baan als docent op de Musical Academie en Peter studeert ‘Social work’ bij het Saxion. Peter: “Ik maak deze opleiding nog wel af. Het een sluit het ander namelijk niet uit en wie weet kan ik in de toekomst mooi iets combineren”. Datzelfde geldt voor Elles die overigens haar baan als docent wel heeft opgezegd. “Ik ben het gaan afbouwen en vond het best lastig om los te laten. Ik heb het met heel veel plezier gedaan maar ook voor mij geldt dat ik misschien best nog wel eens iets kan betekenen door bijvoorbeeld een podium te bieden voor studenten.”

Elles:” We hebben er enorm veel zin in en hebben ook heel veel plannen. Zowel Peter als ik zijn positief ingesteld en ook de mensen om ons heen zien het ons wel doen.”
Het stel heeft er bewust voor gekozen om niet gelijk met veel bombarie de tent te openen. “We willen eerst graag een tijdje draaien en kijken hoe alles in zijn werk gaat en wat er bij komt kijken. Een eerste indruk maak je maar รฉรฉn keer en we zouden het niet fijn vinden als we een grote opening hadden terwijl alles nog niet helemaal loopt zoals wij het zouden willen”, aldus Elles.

Maar wat willen ze dan graag neerzetten in Dinxperlo? Daarover zijn ze het eens: “Een gezellige plek waar je na het werk nog even een afzakkertje kunt nemen, een plek waar je samen kunt lunchen of iets drinken, een plek waar je fijn op het terras kunt zitten als het mooi weer is en een plek waar met regelmaat iets te doen is. Kortom, we willen er een mooie en gezellige plek van maken.”

Elles: “Voor de zomer willen we graag het terras aanpakken. We denken er over om de buitenmuur deels af te breken zodat er een open ruimte ontstaat met uitzicht, maar ook met mooi zicht op LEF. Zo hopen we meer aansluiting met de markt te krijgen. Daar zien we voordelen in. Na de zomer willen we dan binnen aan de slag. We gaan de kaart onder handen nemen en misschien komen we dan ook met een andere naam. LEF is de naam die bij het concept van Tonny en Arjan hoort, en we willen uiteindelijk onze eigen naam.

Peter: “Ook willen we de openingstijden aanpassen en ons iets meer op de avonden gaan richten. Zo kunnen mensen ’s avonds ook aankomen voor een hapje of drankje. Geen kroeg-sfeer, maar meer een sfeervolle en gezellige plek om te komen borrelen, of een lekkere wijn te drinken. We gaan een paar goede wijnen toevoegen aan de kaart.” Het is dan natuurlijk mooi meegenomen dat Peter hier al de nodige ervaring mee heeft dankzij zijn ouders van Wijngoed Montferland in Gendringen. Elles: “Ook willen we graag muziek hier naartoe halen. Het streven is om eens per maand iets muzikaals te realiseren en dat kan van alles zijn.”

Gelukkig hoeft het jonge stel niet alles alleen te doen en kunnen ze de nodige hulplijnen inzetten. “Onze ouders helpen erg goed mee en mijn moeder is met regelmaat hier te vinden. Ze helpt ons met de inrichting van het pand, de verfjes en behangetjes en dergelijke en mijn pa is meer van de praktische zaken waar hij een helpende hand kan bieden. Af en toe sparren is natuurlijk hartstikke fijn. Daarnaast mogen we reken op de expertise op het gebied van wijnen van de ouders van Peter. Daar zijn we erg blij mee en we staan open voor tips en adviezen. Inmiddels hebben we al kennis mogen maken met een aantal klanten en zijn er al familieleden en vrienden langs geweest. We hopen in de komende weken een en ander goed op de rit te krijgen en onze eigen weg hierin te vinden. We hopen dat veel mensen de weg naar ons (blijven) vinden en verwelkomen iedereen graag bij LEF in de lunchroom of bij een van onze activiteiten die er ongetwijfeld zullen komen”, aldus Peter en Elles.
nieuws

๐Ÿ“ฐ De Band
๐Ÿ“ƒ Waltraud Wensink
๐Ÿ“ธ Frank Vinkenvleugel
๐ŸŒ Wooncafรฉ LEF