Gratis klassiek concert met werk van Beethoven.

Gratis klassiek concert met werk van Beethoven.

Deze zomer zijn er verschillende optredens in de theaterzaal op het DRU Industriepark vanwege het tiende Internationaal Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival. Op zaterdag 25 juli om 19.30 uur brengt Clara Strobel uit België werk van Ludwig van Beethoven.

Clara Strobel, geboren in 2002 in het Belgische Sint-Niklaas, stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot dit jaar studeerde ze piano aan de Robert Schumann Musikhochschule Düsseldorf in de jong talent afdeling ‘Schumann Junior’ in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Momenteel wordt ze begeleid door haar vader.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: eerste prijs in de Duitse regionale muziekwedstrijd ‘Jugend Musiziert’ voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), derde prijs als jongste laureate bij de Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de eerste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). Daarnaast won ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas.

Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij onder anderen Georg Friedrich Schenck, Yong Kyu Lee, Justas Dvarionas, Willem Brons, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Jan Michiels, Frank Peters, Bernd Goetzke,Vitaly Samoshko en Lev Vinocour.

Het Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband met als doel jong muzikaal talent een podium te geven.
De toegang is gratis, maar vanwege de huidige voorschriften er dient wel een plek gereserveerd te worden! Nieuws Achterhoek

Dat kan telefonisch via 0315-200150 of via de website.

🌏 dru-industriepark.nl
📄 DRU Industriepark
📷 PR