Jonge pianisten spelen werk van Schumann, Chopin en Brahms.

Jonge pianisten spelen werk van Schumann, Chopin en Brahms.

Deze zomer zijn er verschillende optredens in de theaterzaal op het DRU Industriepark vanwege het tiende Internationaal Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival.

Op dinsdag 21 juli om 19.30 uur brengen DaniΓ«l Vissers en Peiyun Xue uit Nederland werk van Schumann, Chopin en Brahms. De toegang is gratis, maar vanwege de huidige voorschriften er dient wel een plek gereserveerd te worden. Dat kan telefonisch via 0315-200150 of via de website: www.dru-industriepark.nl

Peiyun Xue (19) groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Ze begon piano te spelen op haar 7de. In 2007 werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het conservatorium van Tilburg, waar ze les volgde bij Prof. Ton Demmers. Bij het Prinses Christian Concours won ze in 2005 de tweede prijs en in 2007 de eerste prijs. Ze was ook succesvol bij de Steinway Pianowedstrijd in het Concertgebouw Amsterdam met de eerste prijs in 2008.

Na het afsluiten van haar middelbare studies (2009), vervolgde ze haar muzikale opleiding aan het Amsterdams conservatorium bij Prof. Marcel Baudet en Martijn van den Hoek. In 2014 studeerde ze aan de Imola Piano Academie en tussen 2015 en 2018 studeerde ze piano aan het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis.

Peiyun was te horen tijdens talrijke live concerten, onder meer voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht, de Nieuwe Kerk in Den Haag en in Guangzhou, China. Ze vervolmaakte zich tijdens masterclasses bij Paolo Giacometti, Geoffrey Madge, Igor Roma, Jan Wijn, Daniel Wayenberg en Enrico Pace.

DaniΓ«l Vissers (1998) kreeg zijn eerste pianolessen op 9-jarige leeftijd. Op zijn 13de begon hij zijn studie in de jong talentklas van het conservatorium in Maastricht bij Katia Veekmans. Op dit moment studeert Vissers in de bacheloropleiding bij Joop Celis. DaniΓ«l Vissers won prijzen bij het Prinses Christina concours in 2010, 2011 en 2015. In 2012 en 2014 was hij finalist bij de Prix Dominique in Venlo en in 2018 won hij de eerste prijs bij de ‘International V. Novak Competition’ in TsjechiΓ«. In 2018 won hij tevens de Tivolifondsdeskundigenprijs van de competitie ‘Vriendencultuurprijs’ in Tilburg.

In 2016 werd een opname van hem live uitgezonden op Radio 4. DaniΓ«l nam deel aan masterclasses bij Alan Weiss, Jeroen Riemsdijk, Enrique Bagaria, Anastasia Safonova, Barbara Szczepanska, Boguslaw Jan Strobel, Georg Friedrich Schenck, Frank Peters en Enrico Pace.

Het Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband met als doel jong muzikaal talent een podium te geven.

Zaterdag 25 juli speelt de Belgisce Clara Strobel werken van Beethoven.

Op dinsdag 28 juli speelt Jorian van Nee werk van Schumann, Scrjabin en Van Nee.

Zaterdag 1 augustus is het de beurt aan Vinsenso Julius Pratama Husin uit IndonesiΓ« met werken van Bach, Chopin, Liszt en Debussy. Nieuws Achterhoek

πŸ“„ DRU Industriepark
πŸ“· PR