Kerstbomenrecord voor AVA’70

Records zijn er om gebroken te worden en Kerstbomenregelneef Gerben Duenk, twijfelde er geen moment aan, dat het op 12 januari zou gaan gebeuren. Op deze zaterdag vond immers de inzameling van de kerstbomen plaats in de kern van Aalten. Omdat AVA’70 ook het centrum van Bredevoort had toegewezen gekregen, lag een nieuw inzamelingsrecord wel erg voor de hand. Maar het moest natuurlijk nog wel even worden gevestigd.

Ruim voor het afgesproken tijdstip van 9.15 uur was het al een gezellige drukte in het clubhuis van AVA’70. Een groot peloton van enthousiaste jonge en wat oudere bomenrapers uit de atletiekvereniging had zich aangemeld voor de klus om de centra van Aalten en Bredevoort kerstboomvrij te maken. Na het eerste koffiemomentje van de dag nam chef Duenk het woord om te spelregels nog even weer te geven. Echter, de ervaring is inmiddels zo groot, dat er weinig nieuws was. Zelfs met de ‘inlijving’ van het vestingstadje erbij. Een duo ervaren rotten had een perfect plan van aanpak uitgewerkt om ook daar de klus te gaan klaren.
Uiteraard was er vlak voor vertrek een mooi persmoment en konden de paparazzi hun werk naar behoren doen. De veertien ploegen maakten zich vervolgens klaar om de te gaan razen en met de route aan boord ging het gezelschap in colonne op pad. Ladingen vol kerstbomen werden afgeleverd bij de firma Aalbers en niet zelden leidde dit tot een kleine filevorming. Wanneer de aanhangers waren geledigd gingen de ophalers even langs bij ‘Jos de Boss’, om de aantallen door te geven. Het tweede rondje door de wijken, speciaal in het leven geroepen voor de langslapers, leverde nog voldoende exemplaren op. Ook de opruimwerkzaamheden in het altijd gezellige Bredevoort verliepen vrijwel vlekkeloos.
Net na de middag bleek het meeste sjouwwerk gedaan en kon de balans worden opgemaakt. Maar niet voordat in het clubhuis kon worden genoten van de overheerlijke lunch, bestaande uit soep, broodjes, koffie en chocomelk. Het cateringteam, Rolien Bosman en Veronique Schulingkamp, had ervoor gezorgd dat het hongerige peloton sjouwers violdaan naar huis kon.
Gerben Duenk nam intussen nog een keer contact op met het kerstboomverzamelpunt, waar de directeur ter plaatse wist te melden, dat AVA’70 daadwerkelijk het oude record had verpulverd en had gebracht op 1608 verzamelde kerstbomen. Omdat de gemeente had besloten dat de opbrengst per boom best iets omhoog kon, leverde de inzameling de Aaltense club maar liefst 1200 euro op. Een gedeelte van de opbrengst zal worden geschonken aan de jeugdkampen van de T- en F-selectie en team Happy Code. Het restant wordt gestort in de jubileumpot, want AVA’70 bestaat in 2020 vijftig jaar.

via Mediapartner Aaltens Nieuws