Kids/Teenage Sjoks op zaterdagmiddag.

Kids/Teenage Sjoks op zaterdagmiddag.

Twee fantastische tribute bands, voor het eerst Kids/Teenage Sjoks, bekende en lokale dj’s, de superformatie HIKE en de Vrienden van Aalten Live, dat zijn de ingrediënten van Sjoksfestival 2020.

De voorverkoop gaat van start op 31 januari. Op 29 en 30 mei staat het centrum van Aalten in het teken van de 29ste editie van het Sjoksfestival. De line up werd bekend gemaakt in de nieuwe AFM Studio.

Vrijdagavond 29 mei staat de Rolling Stones tributeband Stones Session op de planken op het Hoge Blik. De livesensatie die Stones Sessions met zich meebrengt komt gevaarlijk dicht in de buurt van de beruchte shows uit de jaren zeventig waar The Rolling Stones om bekend staan.

Dan volgt een spetterend optreden van de zeskoppige Ultimate Guns N Roses Tribute band. “Net zoals vorig jaar staan de tributebands op het Hoge Blik op de planken.

Onze muzikale adviseur Gilbert van Zolingen is erin geslaagd om kwalitatief hoogstaande coverbands naar Aalten te halen. Het wordt een feest van herkenning voor de Stones- en Guns ‘N Roses-fans!” Aan het woord is Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoks Evenementen.

Een gloednieuw programma voor de jeugd wordt gehouden op de zaterdagmiddag 30 mei. Het kreeg als naam: Kids/Teenage Sjoks. Van 15.00 tot 18.00 uur zijn kinderen vanaf groep 7 van de basisschool tot jongeren van zestien jaar welkom op het festivalterrein voor een fantastisch feest.

“Onder andere de lokale band Flex Daily met onze held Mitch Lodewick, en DJ Wimpie zorgen voor een muzikaal feest. Ook treden diverse rappers op en het laatste uur wordt een mooi spektakel in een finale met confetti”, aldus Christiaan ter Haar. Hij glimlacht: “Hoe we erbij komen om voor jongeren iets te organiseren? Nou, dat heeft onze zoon Milan bedacht! Ja je zou kunnen zeggen ‘zo vader zo zoon’ in dit geval!”

Het Sjoksdinerarrangement kan ook dit jaar weer geboekt worden, een drie-gangen-menu nuttigen en aansluitend feesten op de slotavond van het Sjoksfestival. De zaterdag staat het Hoge Blik in het teken van shows van lokale Dj’s Snyker, Ardex, GrÜpo en Rogerson. Vanaf half twaalf staat Poar Neem’n op de DJ stage. Feestnation sluit het Sjoksfestival op het Hoge Blik af.

Op de Markt staan afwisselend de superformatie HIKE en de Vrienden van Aalten Live op de twee podia. Ter Haar geeft aan: “We hebben voor deze editie een ‘stevige’ variant van Vrienden van Aalten Live gekozen.” De vierkoppige formatie HIKE staat garant voor een geweldig feest met een divers repertoire. HIKE werd door Party Awards meerdere keren uitgeroepen tot ‘Populairste Feestband van Nederland’.

Christiaan ter Haar: “Ook deze Sjoksfestival editie wordt gehouden in het centrum van Aalten. We hopen natuurlijk op een fantastisch Sjoksfestival-weekend met mooi weer en een prima sfeer!” nieuws

📰 Aalten Vooruit
📸 Nathan Posthumus
🚩 Sjoksfestival