Koninklijke Onderscheidingen voor vier Brandweervrijwilligers.

Koninklijke Onderscheidingen voor vier Brandweervrijwilligers.

Vrijdagavond 29 november reikte burgemeester Stapelkamp een Koninklijke Onderscheiding uit aan vier brandweervrijwilligers van de post Aalten. Zij werden vanwege hun langdurige inzet voor de openbare veiligheid van de gemeente Aalten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats vanaf 20.00 uur tijdens de korpsavond van de brandweer in Aalten.

Brandweerman in Nederland ben je weliswaar als vrijwilliger, maar vrijblijvend is dat niet. Dat geldt voor veel vrijwilligerswerk, maar voor brandweerlieden in het bijzonder. Er zijn tenslotte weinig vrijwilligers buiten de brandweer die meedraaien in piketdiensten, afwezigheid op elkaar moeten afstemmen en die verplicht zijn om tal van vaardigheden onder de knie te krijgen en op niveau te houden. Gemeente Aalten is blij met de mensen die lid willen zijn van de vrijwillige brandweer. Zonder hen kan een brandweerpost niet bestaan en kan de veiligheid van de gemeenschap niet worden gewaarborgd.

Deze decorandi hebben zich jarenlang ingezet – en doen dat veelal nog steeds – voor de veiligheid van de inwoners van de gemeente Aalten en bij grote uitrukken in omliggende plaatsen:

De heer Ronald Hoitink (1974) uit Aalten – 22 jaar lid De heer Hoitink heeft per 1 april 2019 afscheid genomen van de post en zal op 29 november alsnog gehuldigd worden. Beoefende functies en specialismen: bevelvoerder, manschap, chauffeur, voertuigbediener, first responder, leerwerkplekbegeleider en verkenner gevaarlijke stoffen.

De heer Michael van Benthem (1963) uit Aalten – 22 jaar lid De heer Van Benthem wordt op vrijdag 29 november gehuldigd en zal dan tevens afscheid nemen van de post. Beoefende functies en specialismen: bevelvoerder, manschap, verkenner gevaarlijke stoffen, first responder, leerwerkplekbegeleider en praktijkinstructeur.

De heer Fränklin Stump (1966) uit Aalten – 22 jaar lid Beoefende functies en specialismen: manschap, bevelvoerder, first responder, oefenleider, verkenner gevaarlijke stoffen en oefencoördinator.

De heer Huub Springelkamp (1965) uit Aalten – 34 jaar lid Beoefende functies en specialismen: manschap, bevelvoerder, zager, first responder, oppervlakteredder, oefenleider, oefencoördinator.

Op de foto van links naar rechts: Leander Bloemen, Fränklin Stump, Huub Springelkamp, Michael van Benthem, Ronald Hoitink, burgemeester Stapelkamp, Bas Kampshof. nieuws

📃 112 Achterhoek – Nieuws.nl
📸 112 Achterhoek-Nieuws