Landes-Heimat Preis voor Heimmatverein Suderwick en Dinxperwick.

Landes-Heimat Preis voor Heimmatverein Suderwick en Dinxperwick.

Woensdag 1 juli werd bekend gemaakt, dat het Ministerium für Heimat, Kommunales, Bau und Gleichstellung van de deelstaat Noordrijn-Westfalen een prijs heeft toegekend aan de Heimatverein Suderwick en het burgerinitiatief ‘Dinxperwick’.

Beiden ontvangen door het winnen van deze prijs het predicaat ‘Landes-Heimat-Preisträger 2020’.

Vanuit de Kreis Borken waren Landrat Dr. Kai Zwicker, voorzitter Wilhelm Stilkenbäumer van de cultuurcommissie en Kreisdirektor Dr. Ansgar Hörster (hoofd cultuur) zeer verheugd over dit bericht.

“Deze bijzondere prijs is een enorme waardering voor de vele burgers van Suderwick en Dinxperlo, die zich voorbeeldig inzetten voor de grensoverschrijdende samenwerking.”

“Bovendien is dit een krachtig signaal met betrekking tot de hechte samenleving in het oudste EUREGIO-gebied van Europa!” Aldus Zwicker, Stilkenbäumer en Hörster.

Ook burgemeester Stapelkamp reageerde via Twitter zeer verheugd over de toekenning van de prijs: “Grote waardering voor het verbindende werk in beide grensdorpen”.

De prijs werd toegekend naar aanleiding van het gemeenschappelijke project „Heimat und Zukunft gestalten an der Grenze: nebeneinander und gemeinsam, denn Heimat kennt keine Grenzen“.

De Heimatverein Suderwick en het burgerinitiatief ‘Dinxperwick’ zullen worden beloond met een geldbedrag van €12.500,-

De prijs zal op 6 augustus worden uitgereikt door Heimatministerin Ina Scharrenbach van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ook de drie vertegenwoordigers van Kreis Borken zullen bij de officiële uitreiking aanwezig zijn. Nieuws Dinxperlo

📃 dplnieuws.nl
📷 DPLnieuws.nl