Meike Ubbink uit Bredevoort zingt mee in het programma The Voice.

Meike Ubbink uit Bredevoort zingt mee in het programma The Voice. Toen ze haar nummer zong, draaiden er vier stoelen. Dat betekent dat vier van de vier coaches haar heel goed vonden zingen. Meike heeft al eerder meegedaan met The Voice Kids. “Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik in dat programma zong, ik was benieuwd wat ze nu van mijn zang zouden vinden.

“Ineens sta je daar, op dat reusachtige podium. Toen ik veertien was en meedeed aan The Voice Kids was mijn reactie bij het oplopen van het podium: ‘wow wat een gaaf podium’. Eerlijk gezegd ging er nu door mijn hoofd: ‘waar ben ik aan begonnen’?” Meike merkte dat er veel meer druk op haar auditie stond. Ook keek ze veel naar de stoelen, er ging door haar heen of ze wel zouden draaien. “Wat lijkt me dat verschrikkelijk als je een nummer hebt gezongen en niemand voor je draait. Gelukkig weet ik niet hoe dat voelt.” Voor Meike was het een geweldig moment toen ze zag dat iedereen voor haar draaide. Op het podium was het enthousiasme goed bij haar te zien.

In het programma mag ieder talent zelf een coach kiezen. De voorwaarde is wel dat de betreffende coach voor dat talent heeft gedraaid. “Ik wist van te voren dat ik voor Anouk zou kiezen. Ik ben namelijk sinds mijn achtste al fan van haar. Zelfs als haar jurycommentaar niet denderend zou zijn, wilde ik haar kiezen.” Meike vertelt dat ze op het podium toch een seconde twijfelde of Waylon niet een betere coach voor haar was. Ondanks dit gevoel heeft ze haar plan doorgezet: ze koos voor Anouk. In The Voice Kids koos Meike voor Angela Groothuizen.

De sfeer bij The Voice is erg goed, vindt Meike. “Natuurlijk is het een wedstrijd, maar iedereen gunt het elkaar. We zijn een heel hechte groep mensen. We appen elkaar wel eens met bijvoorbeeld de mededeling: ‘ze hebben jouw optreden gebruikt in de reclame van deze week’. Niemand zal hier dan jaloers op reageren. En niemand zal verbaasd zijn dat diegene gekozen is.” Meike concludeert met een blij gezicht: “Gelukkig is de sfeer zo fijn. Voor mijn gevoel maakt het ook niet uit hoe ver ik kom. Iedereen is trots op elkaar.” Meike vertelt dat ze van haar vroegere coach Angela erg veel mentale steun heeft gekregen. “Angela heeft aan al haar talenten haar nummer gegeven. We mogen Angela altijd appen en we krijgen ook vaak snel een appje terug. Ik vind dat contact erg leuk.”

In de periode tussen de twee programma’s heeft Meike veel zanglessen gevolgd bij verschillende zangleraren. Zo heeft ze bijvoorbeeld van Merijn van Haren les gehad. Hij is bekend van de band Navarone. Op dit moment studeert ze aan de muziekopleiding in Arnhem. Daar heeft ze met Jeanne een duo gevormd. Jeanne speelt op een akoestische gitaar en Meike zingt erbij. Ze spelen veel zelfgemaakte nummers, maar ook covers. Via Instagram zijn de twee dames te volgen.
Meike over haar dromen: “Natuurlijk is mijn droom om in een uitverkocht stadion op te treden. Voor nu is zoiets veel te hoog gegrepen. Mijn grootste wens is dat ik mensen gelukkig kan maken met mijn muziek.

📰 Aalten Vooruit
📃 Eva Schipper
📸 Eva Schipper