MTB Paastoertocht 22 april 2019

Aalten-Op tweede paasdag, maandag 22 april 2019, wordt al weer de 12e Paastoertocht in Aalten georganiseerd. Zoals de afgelopen jaren zal ook dit jaar de opbrengst worden gedoneerd aan Stichting Vrienden van Estinea. Dit jaar gaat de opbrengst naar een bijdrage voor sensomotorisch spelmateriaal. Sommige mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) zijn erg afhankelijk van

prikkels van buitenaf. Naast hun verstandelijke beperking hebben zij vaak ook lichamelijke en zintuiglijke beperkingen. Hierdoor zijn zij in belangrijke mate afhankelijk van andere mensen, materialen en instrumenten. Sensomotorisch spelmateriaal sluit aan bij het niveau waarop zij functioneren, waarbij beleven en ervaren centraal staat. Daarbij kan het materiaal bijdragen aan het stimuleren van de alertheid maar ook helpen om tot rust te komen. Wij, van de stichting Paastoertocht, ondersteunen dit doel van harte.

Mountainbike tocht

Dit jaar zijn er weer 3 afstanden die op de mountainbike gefietst kunnen worden, 25, 35 en 55 km. Tussen 8.30 uur en 10.00 uur kunnen de mountainbikers zich inschrijven voor €5,-. Onderweg is er een pauzeplek voor de 35 en 55 km route, waar een versnapering klaar staat. De tocht voert rondom Aalten en Bredevoort. De lange afstand maakt een uitstapje richting IJzerlo. Het is een afwisselende tocht met veel bos en wat technische stukken zodat het voor iedereen te fietsen is. De startlocatie is ook dit jaar weer bij het Romienendal, Aladnaweg 3 in Aalten.

Gezinstocht

Heb je zin om op tweede Paasdag met je gezin te gaan fietsen dan kan dat ook. Voor de gezinstocht kan de route voor €5.- gekocht worden bij de startlocatie Romienendal. Iedereen kan dan op zijn eigen tempo de route fietsen. De route is helemaal verhard dus ook goed te fietsen voor minder mobiele fietsers, tandem of duofiets. De gezinstocht doet ook de pauzeplek aan, deze is op maandag 22 april tot ongeveer 12 uur bemand. Je kunt de gezinstocht ook op een andere dag fietsen, de pauzeplek is dan niet beschikbaar. De route is volledig uitgeschreven en voorzien van een plattegrond.

Opbrengst voor Stichting Vrienden van Estinea

De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Vrienden van Estinea. De stichting zet zich in voor mensen met een beperking. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van activiteiten, voorzieningen en zorgprojecten waar geen reguliere financiering voor is. Op deze manier dragen wij bij aan het levensgeluk van mensen met een beperking.

Dubbel plezier

Doe mee en ga de uitdaging van het unieke parcours aan. Het levert dubbel plezier op: deelnemen aan een leuke toertocht én bijdragen aan het levensgeluk van mensen met een beperking. Met een beter gevoel kun je op tweede paasdag niet rondfietsen!

Voor meer informatie         : www.paastoertocht.nl

www.vriendenvanestinea.nl