Ook dit jaar vindt in januari het traditionele Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden weer plaats.

Ook dit jaar vindt in januari het traditionele Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden weer plaats.

Evenals vorig jaar wordt de wedstrijd verreden op het vernieuwde Sportpark Zuid. Op dit sportpark is voor Toer- en Wielervereniging De Peddelaars een schitterend fietsparcours voor de racefiets neergelegd, maar hier is ook een mooie crossbaan voor het veldfietsen gerealiseerd. Op deze crossbaan zal op 19 januari het OAK 2020 verreden worden.

Zoals de naam van het evenement al aangeeft is het een ‘open’ kampioenschap, zodat fietsliefhebbers uit de gehele regio welkom zijn. De wedstrijd wordt opengesteld voor zowel mountainbikers als veldcrossfietsers, die gezamenlijk de strijd aangaan op dit mooie parcours op Sportpark Zuid. Voor iedere categorie wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt en de best genoteerden kunnen een leuke prijs tegemoet zien.

Ook dit jaar wordt er weer een apart damesklassement verreden. Zij zullen als groep afzonderlijk starten en kunnen onder elkaar strijden voor het kampioenschap

De ervaring heeft geleerd, dat niet alleen ervaren wedstrijdfietsers deelnemen, maar ook deelnemers zonder wedstrijdervaring, die het gewoon leuk vinden hun krachten te meten met vrienden en kennissen. Juist deze laatste categorie renners roept de vereniging op mee te doen om er weer een mooi en vooral gezellig spektakel van te maken.

Het kampioenschap vindt op 19 januari plaats op Sportpark Zuid, Bocholtsestraatweg 67a in Aalten en begint om ongeveer 13.30 uur. De wedstrijd duurt 35 minuten en een extra ronde. Inschrijven kan op de dag van de wedstrijd; de inschrijfkosten bedragen 2 euro.

Omkleedruimte en douchegelegenheid zijn op het sportpark aanwezig.
nieuws

📰 Aalten Vooruit
📸 Bert Vreeman
🚩 Stichting Sportpark Zuid Aalten