Ronde van Bredevoort 2020 geannuleerd

BREDEVOORT – De afgelopen drie jaar werd met plezier de Ronde van Bredevoort georganiseerd. De organisatoren waren ook al hard aan het werk met de voorbereidingen voor de vierde editie, maar helaas moesten zij besluiten om het evenement voor 2020 te annuleren.

In de afgelopen weken zijn er door het RIVM en Kabinet maatregelen aangekondigd in verband met de bestrijding van het corona virus. Dit heeft gevolgen voor alle geplande evenementen in de komende maanden; evenementen tot in ieder geval 1 juni zijn afgelast. Ook de UCI heeft dit bekendgemaakt voor wielerrondes. Wat er na deze datum gaat gebeuren is voor iedereen nog onzeker.
Als gevolg van deze maatregelen en onzekerheid heeft de organisatie van de Ronde van Bredevoort besloten om de editie 2020 te annuleren. De huidige omstandigheden zorgen voor veel organisatorische, financiële en sportieve onzekerheid. De organisatoren betreuren het dat zij dit besluit moeten nemen. Echter, de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen is het belangrijkste.

De volgende editie van de Ronde van Bredevoort is voorlopig gepland op zaterdag 3 juli 2021. En mochten de omstandigheden het toelaten, dan wordt overwogen om nog een activiteit te organiseren in het najaar.

(bron) Aaltensnieuws – (Foto) PR