Voormalig gemeentehuis wordt gezondheidcentrum.

Voormalig gemeentehuis wordt gezondheidcentrum.

Twee weken geleden startte de verbouw van het voormalig gemeentehuis in Dinxperlo. Het plan is om hier een nieuw gezondheidscentrum te bouwen waar onder andere huisartsen De Boer en Martens, BENU Apotheek en fysiotherapeut Rob Mastebroek deel van uit zullen maken.

In de zoektocht naar nieuwe praktijkruimte hebben huisartsen De Boer en Martens en Rob Mastebroek – onafhankelijk van elkaar – contact gezocht met makelaar Karsten Gussinklo. Deze heeft beide partijen bij elkaar gebracht. Later is Guus Mastebroek als investeerder/projectontwikkelaar bij het plan betrokken geraakt. Zij hebben vervolgens BENU Apotheek benaderd om ook onderdeel te worden van het gezondheidscentrum.

Voor alle partijen past dit mooi bij de ambitie om daar te zijn waar mensen zorg krijgen. De komende tijd zal gezocht gaan worden naar andere disciplines die deel willen gaan uitmaken van het centrum.
De keuze is op het voormalig gemeentehuis gevallen om dit prominente gebouw in Dinxperlo een nieuwe bestemming te geven.

De bedoeling is om er een modern en tijdloos geheel van te maken met als speerpunt korte lijnen tussen de diverse disciplines.
Tussen de koop en begin van de bouw was er geruime tijd nodig om de plannen en wensen van alle partijen concreet te maken. De uitdaging was dat er veel verbouwd moest worden naar de eisen van de toekomstige gebruikers.

Een technische uitdaging was het hoge energieverbruik. Daarom is er gekozen voor drastische maatregelen wat betreft isolatie en een volledig nieuw verwarmingssysteem, gebaseerd op warmtewinning uit omgevingslucht.

Rond de bouwvakvakantie moeten de bouwwerkzaamheden gereed zijn, zodat na de vakantie de inrichting kan beginnen en het gezondheidscentrum zijn deuren kan openen.
Via de verschillende media zal Dinxperlo op de hoogte worden gehouden van de vorderingen. Nieuws

📰 De Band
📸 Frank Vinkenvleugel