CHILI CON CARNE

Chili con carne bevat eiwitrijke bonen en zuiverende ingrediënten zoals uien en knoflook. Erg gezond en chili con carne bevat ook veel vezels, waardoor je voor een lange tijd verzadigd bent. Dit maakt chili con carne een stevige en voedzame maaltijd bijdraagt aan afvallen.

Peterselie zit overigens vol met ijzer en is erg gezond. Het heeft zelfs een geneeskrachtige werking. Peterselie kan zelfs helpen tegen een slechte adem.

  • Voorbereiding: 1 uur
  • Kook: 40 min
  • Porties: 2 personen

Ingrediënten

200 gram mager rundergehakt

300 gram bruine bonen (gaar)

4 tomaten, in blokjes

70 gram tomatenpuree

100 gram maïs

1 rode chili peper, met zaden (als je het heet wilt maken)

2 tenen knoflook

2 uien, gesneden

1 rode paprika, in blokjes

1 groene paprika, in blokjes

2 theelepels paprikapoeder

1 laurierblad

Keltisch zeezout

vers gemalen peper

bosje peterselie

olijfolie of arachideolie

Uitleg

snij de paprika’s, rode peper, uien, knoflook en de tomaten in blokjes

fruit de ui en de knoflook in de olie totdat het begint te verkleuren

voeg gehakt toe en blijf steeds rullen

4 voeg de tomatenpuree toe, zodat het kan ontzuren en blijf steeds omscheppen

voeg de gesneden paprika toe

voeg de blokjes tomaat en de maïs toe

voeg laurierblad en de paprikapoeder toe

laat dit mengsel 30 minuten zachtjes doorkoken, zonder deksel

voeg water toe als het te droog wordt

10 voeg de bonen toe en de gehakte peterselie en nog 10 minuten op een zacht vuur laten staan

11 op smaak brengen met een snufje Keltisch zeezout en vers gemalen peper

(bron: www.nlbewustgezond.nl)